torstai 17. tammikuuta 2013

Kaikkien kommellusten ja unohdusten jälkeen purnukat ovat vihdoin valmiina!

Tässä työvaiheet:


 Purkit maalataan akryylimaalilla, vaalealla värillä, jotta niihin kiinnitetttävät servetit tulevat esille kauniisti.


Valitaan servetit purkkeihin ja varataan degoupage-lakka (saa tilattua mm.www.donno.fi) sekä leveä sivellin työskentelyä varten.







Tässä vaiheessa on hyvä sovitella ja sommitella servetti purkin päällä, jotta näkee, miten se asettuu. Jos ei koko kuvaa saa mahtumaan, kannattaa kokeilla, jättääkö ala- vai yläpäästä kuvaa pois.













 Kuvasta irroitetaan ylimääräiset paperikerrokset varovasti pois jolloin servetistä jää päällimmäinen kerros käyttöön, joka on tosi ohut.
















Purkin pintaan levitetään ohut kerros Degoupage-lakkaa, ja servetti asetellaan sen päälle. Painellaan varoen sormella pintaan kiinni, servetti täytyy kiinittyä kunnolla joka kohdasta, muuten se repeää pintalakkauksen yhteydessä. Sen jälkeen annetaan hetki kuivahtaa.
Kun lakka on kuivunut, sivellään siveltimellä ensimmäinen lakkakerros servetin pintaan. tämä täytyy tehdä myös varoen, servetti repeää herkästi.
Jos servetissä on paljon vaaleita pintoja, kannattaa niitä varten varata eri siveltimet kuin tummille pinnoille värien leviämisen ehkäisemiseksi.
Kun ensimmäinen pintalakkakerros on kuivahtanut, kuva lakataan toiseen kertaan.

Sitten vaan pohtimaan, mitä ihanuuksia näihin voisi laittaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti